Yo! Kracht!

Ik kan mezelf uren zoet houden met het kijken naar afbeeldingen van sterke, stoere vrouwen op o.a. Instagram. Inspirerend vind ik dat. I love power maar zelf stel ik niet zoveel voor. Toch? Wat is dan een sterke vrouw? En vind ik mezelf sterk? Die vragen stel ik mezelf geregeld en ik heb besloten om het nu uit te zoeken. Kort en krachtig. Beloofd.

Powerwoman

Ik ga zelf al een behoorlijke tijd als Powerwoman door het leven en dat vind ik zelf een geestig iets. Ik gebruik namelijk al járen (nog vóór het Hyves tijdperk) het woord powerwoman als gebruikersnaam voor heel veel websites. Ik doe mezelf dus al jaren voor als een powervrouw met brute krachten. In een gebruikersnaam ja ;-).

Loes met kracht

Krachtig rijtje

Er gaat zoveel door me heen als ik aan sterke vrouwen denk, dat ik begin door mezelf de vraag te stellen: “Wat is in mijn ogen een sterke vrouw?”

Nou, uhm… Ik denk even heel hard na over vrouwen in mijn omgeving, de Insta accounts van vrouwen waar ik altijd te lang door heen scroll  – en heel hard wens dat ik haar kon zijn – en andere inspirerende beelden. Komen ze.

 • Ze heeft een doel. Ze weet wat ze wilt en ze gaat ervoor.
 • Ze is positief en open minded. Best interessant, want ik ken eigenlijk geen sterke vrouwen met een negatieve houding. Nu haak ik sowieso snel af op negativiteit, maar ik geloof wel dat er een link is met positiviteit en krachtig in het leven staan.
 • Hoe moeilijk haar weg ook is, ze bewandelt ‘m met trots en een glimlach.
 • Ze helpt anderen graag. Maakt ze misschien wel beter in hun ding. Dit kan overigens ook zijn door te inspireren of motiveren.
 • Ze kan voor zichzelf kiezen.
 • Ze gelooft in zichzelf. No one is you and that’s your power! Zelfvertrouwen en goed in je vel zitten dus.
 • Ze voelt zich fysiek sterk. Dit klinkt een beetje gek want ik vind niet dat je perse heel sterk hoeft te zijn om een krachtige vrouw te zijn. Hij hangt een beetje samen met in jezelf geloven en dat je dan sowieso meer kracht uitstraalt.
 • Ze is echt. Ze doet echte mensen dingen, blijft bij zichzelf en het hoeft niet altijd goed te gaan.
 • Ze leeft. Ik denk dat dit alle bovenstaande punten samenvat.
 • Ze kan ook kwetsbaar zijn

Pure Kracht

Powerloes

Ik ga mezelf niet langs al m’n eigen criteria halen, dat vind ik stom. Ik wil er wel 5 conclusies uit trekken.

 1. Ik vind mezelf absoluut niet sterk op fysiek vlak. Daarom wil ik een sterk en krachtig lijf en is dat mijn doelstelling voor dit jaar geworden. Het klinkt niet zo concreet als een marathon uitlopen, maar ik heb ‘m SMART gemaakt ;).
 2. Het gevoel dat ik altijd een doel voor ogen heb en er dan voor ga, ervaar ik eigenlijk niet echt zo. Maar als ik dan terugdenk aan mijn grote droom om de marathon in NY te lopen en hoe ik dat geflikt heb ondanks mijn privé situatie, dan kom er ik er toch een beetje op terug. Want ik zette alles opzij voor mijn doel en heb er keihard voor gewerkt. En oja, bij conclusie 1 staat ook meteen een doelstelling dus okey, I am a woman on a mission. Check.
 3. Ik heb 2 jaar geleden een ontzettend moeilijke beslissing genomen. Het pad dat ik bewandel is lang niet altijd zonneschijn, maar wat ik wel weet is dat het een juiste beslissing was en ik er sterker (en gelukkiger) uit ben gekomen. Ook al ben ik er nog niet, ik ben trots op wie ik ben en op wat ik mijn omgeving kan geven. En ik ben trots op het feit dat ik voor mezelf heb kunnen kiezen, hoe moeilijk dat ook was. Dus ja, ik vind mezelf een sterke vrouw op het gebied van m’n gevoel volgen en eigen keuzes maken. Ik creëer m’n eigen geluk. (niet altijd, maar wel met vlagen ;))
 4. Als ik sport, voel ik mezelf het krachtigst. De combinatie van hard werken, zweten en een verzuurde spieren zorgen voor dat magische stofje dat zelfvertrouwen heet. Het liefste wil ik dat magische stofje bij iedereen aanmaken die het nog niet kent of heeft gevoeld. Daar is mijn passie voor het lesgeven door ontstaan.  En dus geniet ik van training geven, mensen motiveren en inspireren met mijn ervaringen of verhalen. Overigens ervaar ik dat zelf niet als kracht, maar ik kan wel intens blij worden als ik mensen dus kan laten genieten van een sportsessie.
 5. Geloof ik in mezelf? Ja, vaak wel als ik sport of lesgeef denk ik. Maar ik kan ook rete-onzeker zijn over echt álles. De quote “No one is you and that’s your power” zit ook speciaal voor mezelf in deze blog want dat wil ik nog al eens vergeten. x

Overigens hoop ik dat ik ‘echt’ ben. Ik voel me in ieder geval wel echt en vertel mijn verhalen met een oprechte intentie.

Voel ik me nu sterker na het schrijven van m’n blog? Nou, wel een beetje. Het doet me weer even inzien waar ik nu sta en dat ik hard en kritisch kan zijn voor mezelf. Dat ik veel kijk naar anderen waardoor ik af en toe m’n eigen Powerloes vergeet. Soms voelt het ook alsof ik grote stappen moet maken om me groot en sterk te voelen, maar dat hoeft helemaal niet. En dat besef ik me nu. Weer wat geleerd vandaag :).

Maar hey, hoe zit het met jouw superkrachten? Wat vind jij een sterke vrouw? En als je jezelf tegen mijn lijstje aan houdt, waar kom je dan op uit? Tell me, ik hoor ’t graag!

High five!

Marloes


Thanks aan alle vrouwen die toch een kleine bijdrage hadden aan mijn blog want jullie kracht zit er toch stiekem in verwerkt! You go girls! (willekeurige volgorde) Ingèr Vierhout, Quirina van der Kaa, Chantal Chaudron, Laura Lolkema, Yvonne Prins, Myrte van Leyden, Sharona Bolander, Arwen Offenberg, Isabelle Boone, Shortymoves, Samantha Blok, Hedwig Keune van Bree, FitmetIris, Running girl Kelly, Fitwithmarit, Movewithmarit, Libertysuares, Kaisafit, Alicia.sofia, Erin Maw, Karin Zandstra, Fitgirlchris, Katrintanja, Chrissie Theil, Esther van Ede, Wiljaaa, Daphne Schippers en dan vergeet ik er nog heel veel, maar m’n blog is op.

Thanks for the Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.