Status NY Marathon – 4 months to go

OMG, ik kijk weer naar het hardloopschema voor de aanloop naar mijn NY Marathon avontuur en ik voel een klein paniekmomentje op-poppen. De afgelopen maanden was ik (redelijk) rustig, ik trainde naar een aantal halve marathons en ik keek vooral uit naar de zomervakantie. ” Ajoh, 6 november is nog héél ver weg”. Maar toen ik besefte dat het over 4 maanden al zover is, voelde ik even meer angst dan kracht. Hoe sta ik ervoor en hoe ga ik de komende maanden mezelf voorbereiden? Een kleine reflectie en motivatie voor mezelf…

Waarom deed ik dit ook alweer?

Het moment waarop ik me dat heb afgevraagd, was eigenlijk alleen nog maar bij het zien van het aantal kilometers die nog open staan op het hardloopschema van trainer Ben. De NY Marathon lopen is een grote droom van me. Dit heb ik altijd al willen ervaren, voelen en stiekem kijk ik al uit naar het gevoel van overwinning bij de finish ;). Het gevoel lijkt me magisch, onbeschrijfelijk. Voor mij voelt finishen ook als een nieuwe start. Ik hoop dat ik er als een sterker mens uitkom.

NYC Marathon NIke

Keuzes, keuzes, keuzes

Een marathon lopen vraagt veel van je tijd. Sowieso moet hardlopen op nummer 1 staan bij elk vrij momentje. Dat wist ik van tevoren wel maar nu ik er middenin zit, vind ik het een van m’n grootste uitdagingen. En dan moet het ergste in m’n schema nog komen. Zo vind ik het heerlijk om in de sportschool aan Bodypump of HIT training te doen, een lesje in te vallen of om iets nieuws in de gym te proberen. M’n tijd is zeer beperkt dus ik heb echt moeten leren om deze trainingen los te laten en te vervangen voor krachttraining en hardlopen, hardlopen, hardlopen. Keuzes maken is niet mijn ding. I want it all… Ik mis de hysterische HIT trainingen in de Grit Strength, Bodypump of een keertje Crossfit uitproberen. Toffe festivals die op m’n planning staan in augustus en september ga ik deels skippen vanwege de kilometers die ik wil (en deels moet) maken. Dan mopper ik dus. En toch zet ik m’n knop weer om. Focus Loes! First things first. Eerst dromen waarmaken ;-).

 

Up next

Wat wordt mijn plan de komende maanden? Ik zal je niet vermoeien of angst aanjagen met m’n hardloopschema. Die houd ik liever voor mezelf. Tijdens de zomervakantie zal ik zoveel mogelijk blijven lopen, maar blijven de 25km+ loopjes nog even van m’n schema. Vanaf augustus ga ik echt aan de bak maar gelukkig hoeven ze dan ook echt niet elke week. Ik kan me niet voorstellen dat ik in september/oktober de 35 km aantik. Mijn grootste challenge zit in het feit dat ik momenten moet creëren om hard te lopen. Zo zal ik vroeger moeten opstaan, misschien vaker oppas moeten regelen of dus sociale activiteiten moeten laten. En ja, daar hoort op een gegeven moment ook een strikter eetschema bij. Helaas ga ik niet harder rennen van een Tony’s reep :P.

I Love NY

Woman on a mission

Dus ik heb een droom, een missie en ik ga het doen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik daar in november echt aan de start sta op Staten Island, het gevecht aanga met mezelf en het zal winnen. Met de gedachte dat ik erna vol kan genieten van NY als stad en straks trots en krachtig 2017 in kan gaan. Als ik 42 km kan hardlopen, kun je toch de hele wereld aan? 🙂 Dus laat ik me nu geregeld onderdompelen in mooie ervaringen van anderen en motiverende video’s zoals deze hieronder. Just do it.

 

Dus alvast heel erg sorry voor de komende periode die gaat aanbreken met de focus op mijn kilometers. Sorry voor de leuke dingen die ik misschien niet met je kan doen, de toffe momenten die ik moet missen, dat ik vaker een beroep op je moet doen voor een oppas momentje, dat ik vroeger opstap in het weekend omdat ik de volgende ochtend vroeg ga hardlopen en dat je m’n sportselfies op Instagram moet aanzien die ik nodig heb om mezelf aan te moedigen en te motiveren. Het zijn nog maar 4 (!!) maanden, dat overleven jij en ik wel, toch?

High five,

Marloes

Thanks for the Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.