Sporten met je BF. Leuk of lastig?

Toen ik vroeger in de fitness werkte, zag ik vaak koppeltjes die samen gingen sporten. Dat had iets heel liefs maar ook iets weeïgs. Alsof je echt álles met elkaar doet. Ik heb altijd alleen of met een vriendin gesport maar nooit met de boyfriend (BF). Tot vorig jaar. Mijn droom en grootste wens om de NY Marathon te gaan lopen werd het doel van ons samen. De BF ging voor het eerst hardlopen en was verkocht. We trainen samen bij een hardloopclub én pakken dus veel kilometers samen. Maar is het nou leuk of lastig? Ik zette m’n eigen ervaringen voor je op een rijtje…

1. Competitie

Het eerste wat bij me opkomt is het gevoel van onze 1e training bij de hardloopclub. Ik neem de BF mee en verwacht met mijn jarenlange loop ervaring dat ik sneller (of beter) loop dan hij. Hij heeft tenslotte nog nooit hardgelopen. Niet een hele gekke gedachte toch? Helaas pindakaas, meneer loopt zo lekker en luchtig dat ik al snel achterblijf bij het groepje achteraan. Dit was niet helemaal de bedoeling. Als ik het uiteindelijk verwerkt heb, ben ik eigenlijk heel trots op hem en blij dat hij het leuk vindt. Ik weet dat ik m’n eigen race moet lopen, maar toch knaagt het soms en voelt het alsof hij in alles beter en sneller is. Als we ook los van elkaar gaan hardlopen, lijkt het alsof hij me altijd wilt overtreffen in kilometers, ken je dat? Maar voor de rest kan ik het wel goed loslaten hoor ;-).

Thanks for the energy_samen sporten

2. Motivatie

Het samen ergens voor trainen maakt het ook dat je allebei gemotiveerd bent. Je hebt een doel. We gaan ervoor. Als we allebei geen zin hebben in een hardlooptraining is er toch vaak wel een van ons die de ander meesleurt, overtuigt of motiveert om WEL te gaan. Meestal ben ik dat uiteraard :). Nee echt!

Thanks for the energy_samensporten

3. Foto’s

De foto’s zijn met name als bewijs voor het nageslacht voor als ik ooit nog dik en lui eindig. Grapje. Ik weet eigenlijk niet waarom ik het zo tof vind om m’n hardloop prestaties vast te leggen want hoe boeiend is het eigenlijk om iemand te zien lopen? Ik word er blij van en soms voel ik zelfs een moment van trots. M’n Instagram account vul ik graag met m’n sportmomenten. Voor mezelf maar ook voor anderen. Wat is het dan fijn als je een running partner bij je hebt die je al rennend kan vastleggen. De selfie wordt ook zo eenzijdig. Omdat we het allebei leuk vinden om onze run vast leggen, kunnen we soms langer onderweg zijn vanwege de fotomomenten tussendoor. Beetje hardlopen, beetje lol maken. De perfecte combi toch?

Thanks for the energy_samen sporten 3

4. Druk schema

Soms heb je gewoon geen tijd om even tijd te maken voor elkaar. Je rent (dat wel) achter de feiten aan, kids, werk en sociale activiteiten. Samen hardlopen werkt heel goed. Je wilt elkaar wel even zien maar je wilt ook sporten. Bam. Twee vliegen in één klap. Het enige wat je dan nog moet vinden is een tijdstip.

Thanks for the energy_samensporten2

5. Niet zo hard

Samen hardlopen kan natuurlijk alleen als je allebei een beetje in hetzelfde tempo loopt. Mijn BF loopt in de basis veel sneller maar past zich gelukkig wel aan in een loopje samen. Tijdens de trainingen met de hardloopclub slooft ie zich graag uit vooraan, maar als we samen lopen loopt ie heel sociaal. Soms wil hij even harder lopen en spreken we een punt af waar we elkaar weer treffen, dat werkt prima. Ik wil me ook graag aanpassen aan zijn snelheid maar dan red ik de 10 kilometer nog niet eens ;-). Dus verschillende tempo’s kan goed werken, maar de snellere partij moet wel bereid zijn om zich aan te passen.

Thanks for the energy_samensporten1

6. Gezellig

Als ik alle punten bij elkaar optel, vind ik het echt heel leuk om samen met m’n BF hard te lopen. Natuurlijk wil ik wel gewoon m’n eigen sport (zoals Grit en Bodypump) houden dus die pak ik na NY weer lekker op in de sportschool. Lastig vind ik het niet, op het competitieve stuk na dan. Daar moet ik zelf gewoon aan werken ;-). Maar samen voor hetzelfde doel gaan, elkaar motiveren, inspireren, onze pijntjes en successen delen en het vooruitzicht hebben dat we in NY allebei een medaille omhangen is fantastisch!

Thanks for the energy_samen sporten 4

Sport jij met je BF/GF en hoe ervaar jij het?

High five,

Marloes

Thanks for the Energy

3 Comments

  1. Hey Loes,
    Erg leuk om te lezen! En ook veel herkenbare punten 🙂
    Die competitie, ja die ken ik zeker ook 😉 En ook dat het super fijn is om in alle drukte toch even met elkaar te sporten en elkaar om de beurt steeds weer te activeren. Lekker bezig. So keep up the good spirit! Jullie hebben een waanzinnig mooi vooruitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.