Racen met Robin

Eigenlijk deed ze al actief mee toen ze in m’n buik zat. En vanaf het moment dat ze er echt was, heeft ze me eigenlijk altijd in beweging gezien. Nu, vijf jaar later lopen we samen haar eerste hardloop wedstrijd (1 km) tijdens de City Pier City loop in Den Haag. Het feit dat het de Ernst & Bobbie loop heet, heeft wel bijgedragen aan haar enthousiasme ;). 

In de genen

Zou je met een actieve moeder zelf ook zo’n sportgek worden of krijg je er juist afkeer tegen omdat je moeder altijd maar aan het sporten is? Natuurlijk hoop ik dat ze net zo enthousiast wordt als ik en haar passie vindt in een te gekke sport maar ik ga haar niet pushen.

Mag ik met je mee naar de sportschool?

Het begint met het moment dat ze met je mee wilt als je gaat sporten. Omdat het niet altijd mogelijk is, ben ik gaan kijken hoe ik haar wél onderdeel kon maken van mijn actieve leven. Zo nam ik haar wel eens mee naar de sportschool om rond te kijken, mocht ze mee als ik een les ging geven om dan na afloop zelf even op het podium te staan of deden we thuis een training samen waar ze haar ‘eigen’ yogamatje had voor de oefeningen. Het liefst ook nog met gewichtjes natuurlijk, want ze wilde alles na doen ;).

thanks for the energy_plank

Wie er het eerste is

Haar schattige mini Nike Air Max schoenen noemt ze zelf haar sportschoenen en als we lopend naar school gaan, daagt ze me graag uit voor een ‘wie er het eerste is’ momentje. Omdat ik die vaak verlies door het duwen van de kinderwagen of omdat ze het pas roept op het eindpunt besloot ik om haar in te schrijven voor de Ernst & Bobbie loop op 6 maart.

In training

Ik zag het helemaal voor me. ‘Hardlopen’ met je dochter, hoe cool is dat. Ik hoopte dat ze net zou gaan genieten als ik altijd doe en dat het naar meer zou smaken. Training 1 begon goed. Met haar tong uit haar mond van enthousiasme startte ze vol gas. Ik riep nog dat we maar een heel klein stukje zouden lopen om het op te bouwen maar ze was op dreef en wilde naar oma lopen. Dat is best ver zei ik nog maar dat maakte haar niet uit. Ik heb haar uiteraard veel laten wandelen en haar soms uitgedaagd om net nog even tot de eerstvolgende lantaarnpaal te rennen maar eenmaal bij oma was ze moe en moesten we nog terug. Deze ervaring wilde ik voorkomen want door het te grote rondje wilde ze vervolgens niet meer samen hardlopen. Hardlopen is stom, zei ze. Ik heb het maar even laten rusten.

Thanksfortheenergy_training

Sociale druk

Natuurlijk vroegen opa’s en oma’s en ooms en tantes ook hoe het ging met trainen dus ze voelde een soort van sociale druk waardoor ze bleef volhouden dat ze niet ging meelopen met Ernst & Bobbie. Dat heeft ze best lang volgehouden, want ik dacht echt even dat ze niet meer mee wilde doen. Ik had als plan bedacht dat we sowieso zouden gaan, desnoods alleen om te kijken en te ervaren. Maar een week voorafgaand aan de wedstrijd zei ze tegen me: “Ik ga het gewoon doen, mam!”.

1 kilometer

De spanning stijgt en ze is onder de indruk van alles wat er om haar heen gebeurt. Ze klimt nog even in m’n armen maar ik zeg tegen haar dat ze straks wel zelf moet lopen. We joelen mee met Ernst & Bobbie die vlak voor ons staan en met haar handen over haar oren horen we het startschot gaan. Hand in hand gaan we de start over en zien we al snel Laura en Paula staan. Ze lacht en heeft het naar haar zin. We lopen lekker door en ik zeg dat we al bijna op de helft zijn. We kletsen wat en ze vraagt waar papa staat. Ze is meer bezig met de mensen aan de kant maar dat maakt het juist ook zo leuk. Ze zegt dat ze best moe is maar dan moedig ik haar aan dat we er echt bijna zijn! Ik spot oma en Toby maar Robin is even druk met zichzelf en dan ziet ze papa! Een big smile zorgt ervoor dat ze het laatste stukje naar de finish kan versnellen. Wat een heldin!

Thanks for the energy_start

Vol trots neemt ze haar medaille in ontvangst en zegt ze dat ze het heel erg leuk vond. Mijn dag kan niet meer stuk; ik ben trots op haar overwinning, prestatie en het feit dat ze er zo heerlijk van genoot. Missie geslaagd. Ik vraag haar: Volgend jaar weer? Waarop ze antwoord: Ik wil eerst op turnen, mam! Helemaal goed. We gaan lekker turnen :).

Thanksfortheenergy_medal

Inspiratie

Deze video vind ik fantastisch! Zo’n voorbeeld wil ik ook zijn voor m’n kids :).

 

High five van Robin en een super trotse coach 😀

thanks fort the energy_highfive

Thanks for the Energy

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.