Hardlopen met de buggy

Sinds ik van het bestaan weet van een buggy die geschikt is om mee hard te lopen, wil ik er één. Maarja, ik heb al een ‘gewone’ buggy, zit niet echt ruim in m’n budget om een nieuwe aan te schaffen en tweedehands zijn ze nogal schaars. Zelfs met m’n creatiefste slagzinnen en online acties had ik geen geluk. Maar afgelopen weekend was het zover en mocht ik eindelijk op pad met een hardloop buggy. De Thule Urban Glide. Lucky me! 

Insta netwerk

Ik zag het fantastische moederdag cadeau bij Sabien op Instagram voorbij komen en plaatste meteen reactie ” oooh jaloers!!!” Ik ken Sabien via onze Mom in Balance trainingen waar we allebei iedere week met onze bolle buiken aan mee deden en sindsdien volg ik haar op de voet. Geluk voor mij want ze gaf op Instagram meteen aan dat ik ‘m een keer mocht lenen. Handig zo’n Insta netwerk ;-). En zo gezegd, zo gedaan…

Thanksfortheenergy_Thule_Urban_glide

Boef Bowis ready for take-off

Hit the road

Na wat korte instructies over ‘de wagen’ stond ik te popelen om samen met m’n boefje Bowis het hardloop avontuur aan te gaan. Ik voelde me een beetje als een koe die na een lange winter eindelijk de wei in mocht :). Dus hop de wei in, uhh straat op. Ik houd m’n beide handen op het stuur van de wagen, maar dat voelt raar omdat je normaal je armen mee beweegt. Volgens mij ziet dit er gek uit en ik voel dat ik niet zo natuurlijk loop. Ik voel dat m’n schouders verkrampen en er spanning op m’n bovenlijf komt. Met de stoep op, stoep af route die we in het begin hebben uitgekozen schiet m’n hartslag al snel naar het dak. Dit gevoel houd ik nog even maar zodra ik ervoor kies om één arm los te laten en de weg vlak wordt, loop ik eindelijk ontspannen. Oja, ik vergeet bijna of Bowis ook wel aan het genieten is, maar hij slaapt al.

They see me rollin’

Sabien zei het al, maar veel mensen vinden je een heuse attractie met zo’n kar. Sommige mensen kijken alleen maar naar wat je in godsnaam bezielt om met je kind te gaan rennen, anderen zie je wijzen zoals mensen ook doen als ze voor het eerst een bakfiets zien en ik had continue het gevoel alsof we de bus moesten halen. Het is toch even wennen om met gewicht voor je uit te rennen. Op de boulevard in Scheveningen voelde het ook even alsof ik op Venice Beach rende, alleen was ik dan de enige met een buggy. Omdat je nog niet veel mensen ziet hardlopen met een buggy voelde ik me wel wat ongemakkelijk maar aan de andere kant was ik enorm trots dat ik zo samen kon hardlopen. Op de terugweg was Bowis een deel wakker en heb ik hem alleen maar zien genieten.

Go Buggy! Go Buggy!

Ik heb me niet heel erg verdiept in de technische snufjes van deze Thule Urban Glide, maar Sabien liet zien hoe makkelijk je ‘m in en uit elkaar klapt en het zag er simpel uit. Thule is een Zweeds merk en het in- en uitklap systeem voelde als het gemak van het Ikea concept, dus dikke like! Eerlijk gezegd kende ik alleen de Bugaboo Runner maar daar heb ik nog geen rondje mee gelopen. Ik zie alleen maar voordelen met zo’n buggy.

  • Wat een vrijheid met deze buggy. Je kunt je mini-me gewoon lekker meenemen tijdens je wekelijkse rondje. (of vaker). Ik weet niet of ik hele lange afstanden zou lopen, maar voor een ‘gewone’ run zeg ik YES, YES, YES!
  • Je bent buiten, je kind is buiten. Je beweegt, je kunt alleen met je kind lopen maar natuurlijk ook gewoon aansluiten bij een groepje of samen met een vriend(in) lopen.
  • Wij hebben het alleen bij het asfalt gehouden, maar je kunt er de bossen mee door of de duinen in. Ik vond de vele bochten van onze stoep op, stoep af route wat onrustig lopen maar de wagen is wendbaar genoeg. Ik denk dat je ook een speciale loop techniek ontwikkelt als je vaker loopt met zo’n buggy.

Thanksfortheenergy_Thule-Urban-glide

Kortom, ik zou hem graag in de gang hebben staan :). Er popt meteen een idee op in mijn hoofd hoe tof het zou zijn als je tien wagens zou hebben en speciale hardloop/bootcamp trainingen zou kunnen geven aan actieve mama’s zoals ik. Zou jij meedoen?

High five!

Marloes

P.S. Ik bof met Roderick die graag mee loopt én het ook nog tof vindt om deze momenten vast te leggen. Thankyou babe ;-).

Thanks for the Energy

One Comment

  1. Wat grappig dat je nu “weer” dit soort buggy’s ontdekt. 18 jaar geleden waren ze super hip en hadden we allemaal een buggy met grote luchtbanden. Veel handiger als die kleine wieltjes!! Ik weet dat daarna de buggy’s kwamen waar je je autostoeltje op kon plaatsen maar ik jogde met kind en hond door het bos,
    over het strand. Ze bestonden zelfs met extra grote wielen voor echt ruig terrein. Volgens mij van urban jungle.
    Misschien kan je er nog een op marktplaats vinden ?
    Veel plezier gr Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.