Hallo HipNThigh. Hallo LXR Training.

Heel 2016 stond in het teken van hardlopen. Ik ging de marathon van NY rennen in november en dus lag mijn focus op kilometers vreten in combinatie met krachttraining. Hardlopen vind ik heerlijk, maar ik miste ook m’n lessen in de sportschool. En dus besloot ik om in 2017 op sportgebied vooral te doen wat ik leuk vindt. Dus hallo HipNThigh en LXR training!

Spontaan

Een spontane uitnodiging van Hiptothegym verschijnt in mijn inbox. Of ik het leuk vindt om bij een event aanwezig te zijn waar in samenwerking met het Noorse merk Kari Traa een urban training wordt gegeven. Zodra ik op het programma LXR Training zie staan, ben ik eigenlijk al om ;-). Ik zie deze training met regelmaat voorbij komen op mijn Insta feed en was al bezig om een proeftraining in de buurt te plannen. De combinatie met een HipNThigh training, nieuwe mensen ontmoeten en een goodiebag besluiten dat ik maar al te graag aanhaak.

Nostalgische pret

Voor ik het weet, sta ik samen met 49 andere meiden bij Enjoy Healthclub in een knalroze top klaar om te knallen! Ik start met de HipNThigh training die wordt gegeven door o.a. de oprichtster van Hip to the Gym, Joanne. Er ligt een old school step en een HipNThigh band voor me klaar. Ik voel een ouderwets lesje BBB aankomen. Joanne zorgt meteen voor een dikke glimlach door haar enthousiasme en choreo. Sta ik hier nu gewoon echt weer pasjes te doen op een dikke beat? Ja, echt! En het voelde te gek. M’n hele AALO achtergrond en eigen ‘aerobics’ lesgeef ervaring popt op en ik geniet van hoe Joanne ons gek maakt. Ik zweet al en we hebben de hele HipNThigh nog niet gebruikt.

HipNThigh_thanks for the energy

Uiteindelijk wordt ie niet vergeten (heh jammer!) en komen naast wat nieuwe oefeningen ook de old school Jane Fonda oefeningen aan bod. De HipNThigh band is een elastiek (tube) die je vastmaakt aan je enkels. Dus geen vieze dynaband die ik zo vindt stinken. Geen snijdende pijn in je enkels van een te strak elastiek. Nee, gewoon een heel handig en gebruiksvriendelijk ding. Na afloop wilde ik ‘m meteen aanschaffen en wel hierom:

  • Een HipNThigh workout hoeft maar 15 minuten te duren en op de site staan genoeg filmpjes om je billen en benen in brand te zetten. Dus inspiratieloosheid (als dit woord bestaat) is geen excuus.
  • Als je om een of andere reden aan huis bent gekluisterd maar toch iets wilt trainen maar ook weer niet te lang, is dit je beste vriend ;-).
  • Het leek mij een leuk item voor in een circuitje tijdens mijn bootcamp trainingen.
  • En het ding is overal mee naartoe te nemen (vakantie!), handzaam én betaalbaar (19,95).

HipNThigh_thanks for the energy

Hey zak!

Maar dan nu, de training waar ik al mijn energie voor had gespaard. De LXR Training. Je spreekt het overigens als Elixer uit. Een stoere workout waar je dikke vrienden wordt met een grote leren zandzak. En zwaar, dat is ie ook. Je hebt zakken in 2 verschillende gewichten en je kunt er ook nog eens zakjes in stoppen of uithalen om te spelen met het gewicht tijdens je workout. Ik ben gek op HIIT (High Intensity Interval Training) en LXR is een ab-so-lute HIIT workout. Kracht, conditie en core. Yes baby!

LXR Training_thanks for the energy

Ik had al wat (bootcamp) ervaring met zandzakken maar ik vond het nog best tegenvallen. Óf mijn leeftijd gaat meespelen óf ik moet nog wat wennen aan een zandzak als partner ;-). We zwaaien van voor naar achter, van links naar rechts en boven m’n hoofd langs en weer terug. We combineren het zwaaien met lunges en herhalen net zo lang tot de verzuring toetreed. Gelukkig dreunt er een goede beat in de zaal die me motiveert om op het ritme te blijven zwaaien en bewegen. Gelukkig gaan sommige bewegingen me beter af, want daar verlang ik stiekem naar een zwaardere zak. De les vliegt voorbij en trainer Borke houdt de energie er lekker in.

LXR Training_thanks for the energy

Toetje!

Als je denkt dat het voorbij is, komt de grote verrassing van de training. De foam roller. Voor diegene die geen idee hebben wat een foam roller is, het ding voelt precies aan zoals ie eruit ziet (zie het zwarte ronde ding op de foto hierboven). Ongemakkelijk en pijnlijk. We combineren stretch technieken met foam rolling. Deze zelf-massagetechniek stimuleert je doorbloeding in de spier en helpt om gevoelige “knopen” uit je spieren te masseren. Heel fijn natuurlijk, maar je moet wel even over een pijngrensje heen. Uiteindelijk zorgt dit wel voor een sneller spierherstel en blijf je flexibel. En wat zijn een paar minuten op een mensenleven? 🙂

LXR Training_Thanks_for_the_energy

Met Lindsey en trainer Borke “de Beul”

Gelukkig werden we na de training opgevangen met drankjes, chocolade en konden we ook nog eens met korting Kari Traa outfitjes shoppen. Daar zijn we nooit te moe voor, toch? Met een goodiebag en trillende spieren ging ik volledig uitgeput maar voldaan naar huis. Wat een leuke dag!

LXR is een stoere training en heeft alle elementen in zich die mij naar een sportschool krijgen. Ik mis alleen nog wat extra tijd in m’n schema. Maar zeg nooit nooit… En de HipNThigh is gewoon een need-to-have accessoire in mijn sportuitrusting thuis, dus die komt er wel.

Lisette en Joanne van Hiptothegym, ontzettend bedankt voor deze invite en deze energieke dag!

High five!

Marloes

Thanks for the Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.