Fitgirl Fuel

Ik ben al een redelijk energiek persoon van mezelf, dus ik heb niet veel nodig om in de actiemodus te schieten. Maar nu ik serieus aan het trainen ben voor een marathon en ik toch iets van een ‘fitgirl’ druk om me heen voel (ja sorry, ik ben ook maar mens) ben ik nu een jaartje wat nieuwe voedingsrituelen aan het uitproberen. Ik voel me geen healthy freak maar ik heb wel een aantal fuel favorieten ontdekt die me gezond, fit en sterk houden.  

YO! KWARK

Ik vond kwark echt heel smerig maar ik wilde met iets anders ontbijten dan brood of crackers. Ik ben begonnen met de smaakjes, met fruit erin en aangevuld met muesli in alles soorten en varianten. Uiteindelijk kreeg ik het advies om de muesli en fruit te vervangen voor noten. Maar ik lust geen noten. Behalve cashewnoten. Dus nu ontbijt ik elke dag met 500 gram kwark en een handje cashewnoten (ongebrand/ongezouten). Als ik een wat langere duurloop heb, vervang ik de nootjes door een banaan.

Effect: het vult enorm en het zorgt ervoor dat ik zeker 2 uur geen behoefte heb aan voedsel. Dat is voor mij best lang ;-).

Fuel_kwark

PROTEIN POWER

Opeens, vanuit het niets popt er overal proteïne op. In zuivel, in je snacks of er worden nieuwe producten geïntroduceerd. Ik ben hier dus redelijk gevoelig voor ;-). Ik weet dat het belangrijk is om je lichaam na je training aan te vullen met o.a. eiwitten voor een goed herstel en spieropbouw. Soms maak ik een shake, maar het afmeten met een schepje, de juiste hoeveelheid water tappen en het shaken (of in de blender doen) kan me soms de grootste moeite kosten. Dan heb ik er gewoon geen zin in. Dan kies ik liever voor iets want kant en klaar in de koelkast staat. Zo ben ik inmiddels trouwe fan van de producten van PROTEIN. Ik vind ze een fijne afwisseling met de eiwit shake of m’n saaie kwark. Het smaakt lekker en bevat ook 20 gram eiwit. Met de Raspberry als favoriet.

Effect: Het is niet zo’n groot bakje dus het vult niet mega maar daardoor een goed tussendoortje voor na het trainen en voor het slapen gaan. En ik vind het een uitkomst om mee te nemen! En niet onbelangrijk, still going strong!

Fuel_protein

SHAKE IT OFF

Een eiwit shake. Je drinkt het omdat je weet dat het goed voor je lijf is. De weeïge smaak vind ik het ergste. En dan de vele varianten met smaken waarvan ik me dan afvraag of het nog wel een ‘gezonde’ shake is. Als ik shake, dan het liefst zo puur mogelijk. Een eiwit shake met cookies & cream? Serieus? Gelukkig vond ik de eiwit shakes van FITSHE wel heel erg lekker en heb ik daar nu een zak van staan. Omdat ik het wel kostbaar spul vindt, wissel ik het dus af met m’n reguliere Campina Kwark of PROTEIN.

Effect: het is 100% natuurlijk en het bevat naast eiwitten ook magnesium. Ook vind ik de smaak van de shake heel veel lekkerder dan een reguliere shake.

Fuel_Fitshe

POWERBAR

Een halve marathon lopen kan zonder deze toevoegingen, maar als je voor een hele marathon gaat, moet je er toch echt aan geloven. Ze zijn niet bij iedereen geliefd, want een gel is toch een andere substantie dan een shake, reep of banaan. Ze vullen je energievoorraad aan en bevatten natrium, erg belangrijk voor je vochthuishouding.

Effect: ik ben er nog maar net mee gestart dus veel ervaring heb ik nog niet maar het verschil was duidelijk merkbaar. Na m’n 22 kilometer training was ik op, leeg en niets meer waard voor de rest van de dag. Met het gebruik van een gel en speciale shots (winegums) trainde ik m’n eerste 26 kilometer en voelde ik me scherper, fitter en minder vermoeid na afloop. Dus ik ben fan en ga er zeker meer mee trainen.

Fuel_powerbar

AANVULLEN!

Ik slik al ruime tijd magnesium en heb periodes gehad dat ik deze aanvulde met visolie en multi-vitaminen voor sporters. Maar als de potjes dan op zijn, vergat ik weer nieuwe te kopen of kon ik het qua budget even niet missen. Sinds een maand ben ik gestart met een aantal Swisse producten, waaronder Magnesium, Energie (bruistabletten) en Huid, Haar, Nagels. Het moeilijke van vitaminen en supplementen vind ik dat de resultaten niet of nauwelijks voelbaar/zichtbaar zijn. Toch is magnesium me vanuit meerdere hoeken geadviseerd, dus deze blijf ik braaf slikken ;-).

Effect: helemaal onzichtbaar zijn de resultaten natuurlijk niet want ik voel me goed, fit en sterk. Zolang ik geen blessures heb en mezelf niet zwak voel, doe ik toch iets goed. Nu alleen nog maar de finish halen ;). Het effect dat heel zichtbaar is, zijn mijn nagels. Deze waren in slechte staat en daar zie ik een onwijze verbetering. Sterke nagels zijn ook belangrijk, toch?

Fuel_Swisse

HOUD JE SNACK!

Er is echt plenty fuel voor tussendoor. Ik heb periodes van ultieme zelfbeheersing, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik me m’n laatste niet meer kan herinneren *bloos*. Dus probeer ik tussen al het niet-zo-healthy geweld, mezelf soms te verrassen met iets wat gezonder is of wat ik voorbij heb zien komen in de media. (je weet wel, ben ik gevoelig voor…) Ik bak geregeld dit bananenbrood van Chickslovefood. Dit is echt een topper! Laatst testte ik een Mars Protein maar die eet ik nooit meer. Geef mij dan maar een echte ;-). Overigens vond ik de Protein Cookie van Lenny’s & Larry’s wel weer best smaakvol. Heeft iemand al Protein pepernoten gesignaleerd? 😛

Effect: snelle suikers zorgen voor een blije Loes. Een leven zonder iets lekkers tussendoor is geen leven ;-). Het zou alleen soms fijn zijn als ik daar iets meer balans in zou vinden. En het zou fijn zijn als er geen chocolade pepernoten bestaan. En Tony’s repen. En Oreo koekjes. En M&M’s…. Dus….

Fuel_snack

Heb jij fuel waar je niet meer zonder kan? En welke zijn dat?

High five,

Marloes

Oja, ben je nieuwsgierig naar wat ik allemaal eet op een dag/in een week? Ik hield een eetdagboek bij die je op mijn blog voor Wehkamp kunt teruglezen.

Thanks for the Energy

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *