Energieke benen met Compressiesokken

Had jij een favoriete hardloop accessoire in 2017? De Flipbelt misschien of een nieuw sporthorloge? Bij mij zijn de compressiesokken van Stox Energy de ontdekking van 2017 op hardloopgebied. Ik had al wat ervaring met de zogenaamde compressietubes (kousen zonder voet) maar die bleven lang (heel lang) in de kast omdat ik er niet mee durfde te lopen. Vorig jaar zag ik opeens overal hardlopers met compressiesokken, ik begon het tof te vinden en zo volgzaam als ik ben, gaf ik de compressiesok een nieuwe kans ;-). 

Goed voor m’n benen zorgen

Mijn eerste set compressie tubes kocht ik bij een nieuw paar hardloopschoenen. Of ik hier een hele bewuste keuze heb gemaakt of dat de verkoper mij goed wist te overtuigen, weet ik niet meer :). Ik weet alleen dat ik meer halve marathons ging lopen en goed voor mijn beentjes wilde zorgen. Want compressiesokken beloven meer energie, minder spierpijn en minder kans op blessures. Voor deze tubes moest ik m’n kuitomvang laten opmeten voor de juiste maat dus dat kon ik maar meteen goed laten doen. Zeker na een scheenbeenvlies ontsteking grijp je alles aan om dit te voorkomen. Zo dus.

Thanks for the energy_compressietubes

Profi look

Compressiesokken zijn alleen voor pro’s. Dat dacht ik echt. Als ik ze aan had, voelde ik me echt een profi hardloper en als je dat niet bent, voelt dat toch wat ongemakkelijk. Je hebt hebt idee dat iedereen je aan zit te staren, je er overdreven bij vindt lopen of ze denken dat je atletische snelheden maakt. Niet dus. Dat was voor mij de reden om ze niet zo vaak te dragen (en dan heb ik het over 3/4 jaar geleden).

Compressiesokken anno nu

Tijdens het trainen naar de NY marathon in 2016 droeg ik mijn tubes tijdens de lange duurlopen (zie foto boven) en raakte ik er meer aan gewend. Het voelt zelfs soort van ‘naakt’ als je ze opeens niet meer draagt. Afgelopen jaar zag ik de compressiesokken van Stox Energy steeds vaker voorbij komen, ik vond ze er tof uitzien en ik besloot om een setje Running socks uit te proberen.

Thanks for the energy_Stox Energy socks

4 ontdekkingen over (de Stox Energy) Compressiesokken

  1. Ik snap niet waarom ik niet eerder heb gekozen voor een compressiesok (met voet) want het is zoveel relaxter dan alleen een tube. Je enkel blijft bij een tube ‘bloot’ en koelt naar mijn idee veel sneller af of wordt stijver. Ook had ik het idee dat een tube na een training eerder voor een bekneld gevoel zorgt dan een compressiesok. De compressiesok zat lekker strak, geeft de juiste druk en is relatief gemakkelijk aan- en uittrekken.
  2. Misschien ben ik de enige, maar de juiste (korte) sok vinden voor in een hardloopschoen lijkt soms een drama. Ik vind het niet mooi als ze tot mijn enkels komen, maar als ze te kort zijn, loop je het risico dat ze afzakken tijdens het hardlopen. Met compressiesokken hoef je je daar niet meer druk om te maken want het zit gewoon goed. En lekker. Punt.
  3. Als zomermens blijf ik het liefste zo lang mogelijk in shorts hardlopen. Zolang de temperatuur boven de 10 graden blijft, trek ik shorts aan. Maar als het fris is of je staat stil in een startvak, zit je vaak te twijfelen over shorts/tights. Als je compressiesokken draagt, houd je toch een groot deel van je benen warm en kun je toch lekker kiezen voor shorts. Pluspunt for that!
  4. En hoe doe je dat dan in de winter? Compressiesokken onder je tights? Dat zit toch helemaal niet lekker! Het leek mij helemaal niets maar ik heb het tijdens een winters loopje toch uitgeprobeerd. Het grote voordeel vind ik namelijk dat je enkel bedekt is en warm wordt gehouden. Het verraste me dat het lekker zat en dat ik er geen last van had tijdens het hardlopen. Ik heb inmiddels ook de Lightweight Running Socks variant uitgetest omdat ze iets minder dik zijn en die zitten net iets lekkerder onder tights.

Thanks for the energy_stoxenergy

Zoals je kunt lezen, ben ik redelijk fan geworden van deze sokken. Wist je zelfs dat je deze sokken kunt uitproberen voor 14 dagen? Het is best een uitgave dus cool toch dat je ze eerst kunt testen?! Je hebt ook nog compressiesokken voor tijdens je werk, reizen, vliegen en herstel. Die laatste staan ook nog op mijn lijstje :).

Let me know als je nog vragen hebt over deze compressiesokken, ik beantwoord ze graag voor je!

High five,

Marloes

Thanks for the Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.