De Den Haag Urban Trail was kickûh

Een Urban Trail in Den Haag? Ik had er niet echt direct een beeld bij. Toen ik begreep dat het parcours door o.a. de Tweede kamer zou lopen, had ik nog steeds niet echt de drang om me voor deze run op te geven. Gelukkig werd ik gewoon opgegeven en werd het m’n meest blije run ever. Hier vertel ik je waarom…

Het is geen wedstrijd

De Den Haag Urban Trail is een event zonder tijdregistratie. Hoe fijn is dat?! Ik had tijdens de halve marathon al ervaren hoe fijn dat was om zonder horloge en app te lopen en nu werd het ook nog eens vanuit de organisatie gestimuleerd. YAY! Geen tijdregistratie betekent ook geen kilometerbordjes langs de weg hoe ver je al bent, maar ook geen gehaast en geduw om je heen. Wat ik vooral zag waren blije mede lopers. Want wat is de sfeer anders is als er geen druk is. Zelfs de verkeersregelaars waren blij, vriendelijk en deelden high fives uit.

Den Haag Urban Trail_Binnenhof

Haags rondje

Ik woon zelf niet in Den Haag maar ik kom er wel heel graag. Ik genoot van de bekende plekken zoals de Hofvijver, café de Boterwaag en de Passage maar liet me meenemen in het onbekende deel. Theater aan het Spui, Het Heilige Geest hofje, Het Nutshuis, De Gevangenenpoort, de Stadsrijschool en de mooie Paleistuinen. Het was enorm leuk om overal echt doorheen te lopen, al was het maar een klein deel. In theater het Spui liep je dwars door een zaal heen, maar met de live muziek en beelden op het scherm gaf het een onwijze boost en big smile. En hoe vaak loop je nou een kluis binnen zoals in het Nutshuis?!

DH urban trail_ nutshuisDen Haag Urban Trail_Hofvijver

Het volk

Je hoeft natuurlijk niet persé Hagenaar of Hagenees te zijn om aan de Den Haag Urban trail deel te nemen. Als cultuurloper kom je in 10 kilometer op een heel andere manier in aanraking met de stad. Ik vind Den Haag te gek om er te shoppen, lunchen en te sporten en genoot er extra van om op deze manier onderdeel te zijn van de stad. De deelnemers waren uitgelaten, vrolijk en straalden plezier uit. Iedereen stopte met gemak even voor een foto, selfie of om gewoon rond te kijken. Ik heb dat nog nooit zo ervaren, dus ook daar genoot ik weer van.

Den Haag Urban Trail_Hofvijver2

Organisatie

Hoewel ik de organisatie vooraf een beetje kneuterig vond overkomen, hebben ze me op de dag zelf onwijs verrast. Het was echt goed georganiseerd. Een startnummer vooraf ophalen kan complete chaos en dikke rijen opleveren, maar met de vooraf opgezette rijen verliep alles snel en was het overzichtelijk. Natuurlijk was het aantal deelnemers minder dan een grote hardloopwedstrijd maar dan nog kan het ook anders verlopen. De startwaves verliepen goed, niet teveel mensen maar genoeg voor een topsfeer. De ruimte op en rond het Spuiplein was groot genoeg voor alle deelnemers en had een lekker sfeertje en er waren geen – lees het nog eens – GEEN rijen bij de toiletten! OMG, zo mag elk hardloop event zijn :). Geen tijdregistratie maar wel een medaille! En een fijn ontbijtje van de Hema, dat was ook zo’n mooie toevoeging die me verraste.

Den Haag Urban Trail_Medaille

Kortom, ik liep volgens mij een uur lang (plus de extra tijd aan selfies, foto’s en filmpjes) als een blij ei rond en riep continue over hoe tof ik het vond. Het was extra gezellig omdat Roderick met me meeliep en hij ook als een blij ei van alles aan genieten was. Dubbel pret dus! Er stonden ook nog toeschouwers aan de kant, maar eerlijk gezegd had ik die niet ‘nodig’ tijdens dit rondje. Happy de finish over en sowieso volgend jaar weer! Met hopelijk een nieuw parcours dwars door Urban Den Haag. Count us in!

Oja, en wil je een andere stad op dezelfde manier ervaren? Er is ook een Urban Trail in o.a. Rotterdam, Groningen en Breda.

High Five,

Marloes

Thanks for the Energy

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.