Countdown naar de NY marathon

Oooh, het is aftellen geblazen. Het komt steeds dichterbij. En ik heb nog wel 100 vragen (zorgen) over de NY Marathon die ik op 6 november ga lopen. Nouja, het zijn er natuurlijk niet echt 100, maar als je naar zoiets groots toeleeft, is er genoeg stof om over na te denken. Zo heb ik besloten om mijn vragen op te schrijven en ze na mijn marathon te beantwoorden. Misschien helpt het jou of een andere marathoner to be.  Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig ;-). Ben je er klaar voor? Komen ze…

10 dingen die ik me afvraag over het lopen van een marathon (in NY):

1. Ga ik de NY Marathon uitlopen?

De vraag der vragen. En ik kan ‘m ook nog niet beantwoorden. Ik ga er ALLES aan doen om ‘m uit te lopen!

2. Ben ik wel goed voorbereid? 

Dit is de vraag die iedereen aan mij stelt die ik tegenkom. “Ben je er klaar voor?” Uhm ja, ik denk van wel. Ik heb keihard getraind, aardig wat kilometers gevreten maar je weet het nooit. Er kan nog vanalles misgaan. En dan heb ik nog steeds last van m’n voet. Maar ik ben wel goed voorbereid. Toch? Denk ik.. zucht..

3. Sta ik uitgerust aan de start?

We vliegen op vrijdag en de marathon is op zondag. Ai, dat is krap gepland. Het is zo gepland dat we ná de marathon nog lekker kunnen genieten in de stad maar het betekent dus bij aankomst iets meer stress met slapen en rust. Ik ben erg gewend aan een 8-uur durende nachtrust en maak me daar dus best wel zorgen om. Daarbij komt nog eens dat je al om 5u in de ochtend richting de start gaat en dus al minstens 4 uur wakker bent voordat je überhaupt kan gaan starten. 😐

4. Wat trek ik aan tijdens de NY marathon?

Het is november, dus het weer kan alle kanten op. Ik heb verhalen gelezen dat het freaking koud kan zijn maar ik zie ook genoeg foto’s voorbij komen met mensen in korte broeken en tanktops. Het liefst koop ik natuurlijk een heel fris outfitje waarin ik 42 kilometer kan shinen, maar dat geld besteed ik liever aan iets nieuws ná de marathon en daarbij weet ik dus echt pas last-minute wat de weersvoorspelling is. M’n verwachting tot nu is een korte broek met een mouwloze top. Of toch een lange broek omdat ik vaak schuurplekken heb bij m’n benen en dan wil ik niet weten hoe dat na ruim 4,5 uur lopen aanvoelt.

5. Red mijn iPhone 6 een marathon van ruim 4,5 uur met zijn batterij?

Ik hoor je denken. Lekker belangrijk. Maar voor mij is m’n telefoon erg belangrijk. M’n Nike Running App is m’n beste vriend en MOET gewoon AAN. Ik zal deze 42 kilometers vastleggen! Eigenlijk wil ik ook m’n Spotify aan maar dat is sowieso kansloos. Dus ik ren zonder muziek óf moet m’n oude trouwe iPod volgooien met een energy play-list. Kortom, ik ben er nog niet uit.

6. Hoevaak zal ik moeten plassen op M-day?

Ik maak me hier overigens geen zorgen om maar ben wel benieuwd. Ik weet dat er genoeg plekken zijn om te plassen en ik loop niet op tijd dus daar voel ik geen druk. Maar aangezien ik een echte zeikerd ben en er tijdens mijn trainingen wel ‘last’ van heb, ben ik gewoon heel nieuwsgierig naar dat aantal.

7. Krijg ik honger tijdens de marathon?

Eten voor een wedstrijd blijft zo’n lastig iets. Meestal eet ik kwark, trek ik m’n schoenen aan en ga ik hardlopen. In NY ben je dus al om 4u in de ochtend op, maar start de eerste pas om 10:00 en dus moet er eten mee. Ik kan me niet voorstellen dat ik überhaupt iets wegkrijg van de spanning, maar ik weet ook dat ik echt moet eten. Wat ga ik dan eten en hoe zorg ik ervoor dat ik er geen last van krijg?

8. Op welk(e) moment(en) wil ik gaan opgeven?

Er zijn mensen die de gehele marathon lekker lopen, maar ik-kan-het-me-gewoon niet voorstellen. Ik hoop dat ik bij deze minuscule groep behoor, maar ik ben op het ergste voorbereid. Maar op welk punt, welke kilometer zal ik de grootste strijd met mezelf aangaan? En hoe herpak ik mezelf dan? Kon ik maar een klein beetje spieken in de toekomst ;).

9. Hoe voel ik me als ik de finish over ben?

Kom ik die finish strompelend of kruipend over? Ik weet in ieder geval dat áls ik er overheen ben, ik mega emotioneel zal zijn. Ontlading, trots, vermoeidheid, power en nog meer ontlading. Wedden? 😉

10. Kan ik nog lopen de dag na de marathon?

En hoe loop ik de dag erna? En de dag dáárna? Ik moet eerlijk bekennen dat de dag na mijn 35 kilometer training redelijk meeviel met spierpijn, op de pijn onder mijn linkervoet na dan. Maar ook hier bereid ik me voor op het ergste en beloof ik hierbij plechtig dat ik een video zal schieten van the day after :P.

Komt er bij jou nog een vraag op-poppen na het lezen van m’n blog? Ben je nieuwsgierig naar iets? Please ask! Dan vertel ik je ze achteraf.

Wil je me volgen op M-day? Dat kan met de TCS NYC Marathon app én met mijn startnummer 54979

High five!

Marloes

Thanks for the Energy

8 Comments

  1. Leuk om te lezen dit. Oh die kleding, ik weet het ook echt niet! Loop nu eigenlijk nog steeds in een korte broek maar inderdaad die schuurplekken. Aaaah stress. Ik zie je in New York 🙂

    • Het wordt toch een korte broek als ik naar de voorspelling kijk! Jij zit er al bijna en hoop je daar nog wel even te spotten! Succes!

  2. Hey Marloes, heel veel succes! Inmiddels een zelfde ervaring rijker……. GEEF NIET OP, de finish was mijn grootste ‘relief’ die ik me kan herinneren! Ben benieuwd, welke je hierna gaat doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.