6 redenen waarom ik niet altijd happy ben met de winter

Er zijn maar weinig dingen die mijn energie wegnemen of me minder happy maken. Maar er is één terugkerende periode die winter heet… Het is nog niet eens écht winter geweest, maar ik voel het al aan alles in mijn lijf en gestel. Het is winter. Ik heb onderzocht waarom de winter deze werking op mij heeft. Lees hier het resultaat.

Rudolp (met stip op 1)

Al mijn hele leven kleurt mijn (dop)neus lekker rood aan zodra de temperatuur onder de 10 graden komt. Ah, dat is schattig hoor ik je denken. Nee, dat is niet schattig. Daar is niet tegenop te poederen en een bivakmuts vind ik weer net wat te ver gaan.

Dubbel donker

Volgens mij heb je wintermensen en zomermensen. Ik ben een zomermens. Ik heb iets met zon en licht. Ik houd niet van donkere plekken, kleuren en ik ben ook niet voor niets meer een ochtendmens denk ik. Ik heb licht nodig en licht geeft me energie, een fris gevoel en ruimte. Dus deze donkere dagen zijn niet aan mij besteed. Dan kleurt mijn humeur dus automatisch donker mee. #sorry

Thanksfortheenergy_winterblues

Helse jeuk

Winterhanden en wintertenen klinkt misschien als een kwaal bij alleen je opa en oma maar ook ik heb er last van. Koud buiten, warm binnen plus een slechte doorbloeding zorgen voor helse jeuk aan je handen en voeten. Ik heb er zelfs een keer een dag shoppen eerder voor moeten afbreken omdat ik de jeuk aan m’n tenen niet meer trok. Plasje erover moet voldoen zeggen ze…

Koude pies

Over plasjes gesproken. Ik ben een zeikerd. Punt. Ik drink gemiddeld zo’n 2,5 liter op een dag water weg en dan is het toilet al snel je beste vriend. Maar als het koud is buiten, dan heeft dit een extra stimulerende werking op mijn blaas. Ik ga er spontaan minder water van drinken, want ik word er gek van. Please don’t tell me I’m the only one?

Sneeuwpret

Waarom is iedereen toch zo lyrisch over sneeuw? Als iedereen naar buiten wilt vanwege de sneeuw, dan blijf ik het liefste binnen. Ik ben het met iedereen eens, het is een mooi plaatje. Maar dat is het. Met de auto of fiets is het levensgevaarlijk, als het smelt wordt het ranzig en je als je het aanraakt of ermee wordt ingezeept, wordt je nat en krijg je het nog kouder. Ik koop liever slippers dan snowboots. Maar ik heb gelukkig ook blije ervaringen in de sneeuw. Dat was met veel zon en ik zat heel chill in zo’n hangstoel op een piste ;-).

Home workout 

Deze reden is een beetje voor de hand liggend en herkenbaar voor de meerderheid van ons kikkerlandje maar de motivatie om de deur uit te gaan om (buiten) te gaan sporten daalt naar het vriespunt. Terwijl mijn lichaam in de zomer staat te popelen om in de actiemodus te gaan en met gemak de terrasjes overslaat, ben ik nu wekelijks in strijd met mezelf omdat ik binnen wil blijven om onder een kleedje voor de tv te hangen. Ach, een film marathon is ook een marathon, toch? 😉

Thanksfortheenergy_winterblues2

Ik snap het als je me de komende maanden wat uit de weg gaat, maar zo erg is het natuurlijk ook allemaal weer niet. Aan donkere dagen zitten ook positieve punten die mijn humeur weer een beetje oplichten. Dus geniet ik maar een beetje extra van Netflix, warme chocolademelk, iedere zonnestraal, rustmomenten, kaarsjes aan, openhaard geurtjes en gourmetavondjes.

Ben jij een winter of zomer mens en waar heb jij de meeste moeite mee?

High five,

Marloes

Thanks for the Energy

2 Comments

  1. I hear ya Loes! Winter = niks aan! Het enige goede zijn de kruidnootjes en die zijn nu ook alweer het land uit.

    • Ja Merlijn! Heerlijk toch met je nesteldrang? 😉 Ik heb nog wel wat voorraad liggen hoor btw. En je Tony’s is ook bijna onderweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.