15 workouts in januari

Hey Francien,

Heb je me gezien tussen al het Disney geweld? Nouja, Disney kent geen geweld maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Ik krijg van m’n omgeving wel eens te horen dat ik lichtelijk obsessief ben met sport (vind ik uiteraard zelf van niet) maar die 15 workouts waren niet heel erg vanzelfsprekend. Jij gaf me met deze Disney stunt nog nét even dat zetje om extra momenten in te bouwen en de concurrentie vol aan te gaan. Ik heb genoten, vond het leuk en je daagde me zowel sportief als creatief uit om er invulling aan te geven op mijn manier. De maand januari is voorbij gevlogen. Thanks for that!

Voor de lezers die geen idee hebben: Francien van GirlsLove2Run deelt begin februari 5 startbewijzen uit voor de halve marathon in Disneyland Parijs. Om kans te maken op een startbewijs (en compleet arrangement) daagde ze iedereen uit om 15 workouts te doen in januari. Uiteraard moest je haar op de hoogte houden via de Facebookgroep #JANUari. En daar spamde ik dus 15x mijn eigen netwerk mee. #sorrynotsorry. Zie hieronder het ‘bewijs’. 

1/15  – Hollend 2016 in

Er is niets lekkerder dan op 1 januari het jaar met een workout in te luiden. De ene gek doet een nieuwjaarsduik en de andere gek loopt heerlijk een rondje Vondelpark. Ik verbleef met O&N in Amsterdam en bleef daar slapen. Aangezien ik niet heel veel kansen/tijd heb om in Amsterdam te lopen, pakte ik deze maar al te graag aan. Dus daar liep ik in het Vondelpark met prachtig weer en best veel andere loopgekken die net als ik ‘fris’ het nieuwe jaar in liepen. Ik heb het overigens wel bij een bescheiden 6 km gehouden.

thanksfortheenergy_vondelpark

2/15 – 3 jan

Dochterlief Robin staat al weken te popelen voor de Ernst & Bobbie loop van 1 km tijdens de CPC loop in Den Haag op 6 maart a.s. Vorige week hebben we samen een hardloop outfitje gescoord, maar uiteindelijk wilde ze toch liever in haar Frozen legging lopen. (*zucht*)  Zondagmorgen stond onze eerste training op de planning en ze begon lekker fanatiek. (lees: grote passen en tong enthousiast naar buiten) Dit duurde natuurlijk niet al te lang, maar ik heb respect voor haar dat ze het doet. Ik vind het heerlijk om haar enthousiast te maken voor het sporten.

thanksfortheenergy_fitkid

3/15 – 5 jan

Ow, ik heb zo geen zin. M’n dag begon gehaast, ik kreeg een flinke financiële tegenvaller en toen ik eindelijk de kids in bad en bed had gedaan, alles had opgeruimd, moest ik van mezelf ook nog een NTC Training doen. De concurrentie om deze halve marathon in Disney te lopen is moordend, dus ik dwing mezelf op m’n matje en doe een 18 minuten workout. Ik bedenk me opeens dat ik nog een Mickey shirt heb liggen waar ik een beetje magie/energie van krijg gelukkig. Check. Done. Nu mag ik Netflix kijken :-).

thanksfortheenergy_rundisney

4/15 – 7 januari

Vol energie en blijheid dook ik na werk de sportschool in voor een lesje Grit Strength. Maar helaasch, het was totaal aan me ontgaan dat het lesrooster was omgegooid. Geen Grit Strength vanavond :-(. Om alle energie toch van me af te slaan, koos ik voor een heerlijke training tijdens de BodyCombat.

Thanksfortheenergy_JANUari4

5/15 – 8 jan

Het is even geleden maar ik stond te popelen voor 30 minuten Grit Strength en 30 minuten CX WORX. Lekker begin van het weekend en ik voelde me sterk en energiek. De spierpijn voelde ik wel vrij direct, maar pijn = fijn. Toch? 😉 #geenbewijs

6/15  – 9 januari

Het is weekend en ik heb de kids. Ik heb zin om iets actiefs met Robin te doen. Ze heeft geen zin om hard te lopen dus stel ik voor om te gaan schaatsen. Zelf ben ik er niet zo van, maar ik maak zin en uiteindelijk was het ontzettend leuk omdat ze zo weg schaatste. En ik kreeg het er nog warm van ook ;-).

Thanksfortheenergy_JANUariSchaatsen

7/15 – 13 januari

De woensdagavond is mijn ‘hardlooptraining’ avond en sluit ik aan bij een groepje om eens even flink te intervallen. Het was een heerlijke training en met een nieuwe broek train ik altijd nét even wat lekkerder :-).

Thanksfortheenergy_JANUari7

8/15 – 14 januari

Omdat de Grit Strength van het rooster is gevallen, probeer ik deze donderdag een 30 minuten Move-it circuit training en 30 minuten core training. Lekker in de weer met ballen, gewichten en speedladders. Voelde prima, maar ik haal meer uit een Grit training. Dat wordt toch mijn schema omgooien…

Thanksfortheenergy_JANUari8

9/15 – 16 januari

YES! Het is zaterdag en de nieuwe Grit Strength release staat op de planning met als toetje een 30 minuten CXWORX training. Ik ben heer-lijk stuk gegaan (zie mijn rode hoofd) en klaar voor het weekend.

Thanksfortheenergy_JANUari9

10/15 – 18 januari

Op maandag ben ik altijd vrij en zou ik het liefst m’n dag altijd willen starten met een rondje hardlopen. Als ik Robin naar school heb gebracht, heb ik m’n handen vol aan m’n boefje Bowis en is het ook leuk om met hem even tijd door te brengen. Om aan m’n 15 trainingen te komen, vraag ik m’n bestie Laura of ze even een klein uurtje wilt oppassen en dat wil ze maar al te graag. Fijn! Met een beetje schuldgevoel – omdat ik weer zo nodig moet hardlopen – loop ik een klein rondje van 6,5 kilometer. #koud

Thanksfortheenergy_GL2R

11/15 – 20 januari

Met iets teveel knoflook in m’n avondmaal maak ik me een beetje zorgen over de impact op m’n training van vanaaf. Het was m’n favo Grit Strength les, maar net iets teveel mensen (iets met private space) mega warm en de knoflook maakte het er niet beter op. Ik ging voluit, maar werd misselijk en was blij dat de 30 minuten voorbij waren. Geen knoflook meer voor mij op de woensdagavond. Blegh. Deze shake spoelde de vieze nasmaak gelukkig weg ;-).

Thanksfortheenergy_GL2R

12/15  – 21 januari

Vanavond loop ik voor het eerst mee met de Haagse Roadrunners, maar ik voel me niet fit vanwege instant snot uit m’n neus. Ik word ingedeeld bij een groep en we lopen richting het Havenhoofd in Scheveningen en terug. We krijgen 28 minuten om heen te rennen en moeten binnen 28 minuten op exact hetzelfde punt weer terug zijn. Constant tempo dus. Ik heb me een beetje ingehouden omdat ik twijfelde of ik het überhaupt zo redden maar ik was op 10 seconden na netjes op het punt terug. Lekkah! Ik vermoed dat dit mijn nieuwe loopcluppie wordt :).

Thanksfortheenergy_GL2R2

13/15  – 27 januari

Deze week gaat m’n eindsprint in. Ondanks een paar korte nachten door een klein nachtbrakertje voel ik me energiek genoeg om de sportschool in te duiken voor een lesje Grit Strength. Sow, ik heb een partijtje staan zweten ;-). No sweat. No glory.

thanksfortheenergy_pixiedust

14/15 –  28 januari

Het is donderdagavond en ik ga weer lekker hardlopen met m’n roadrunners clubje ;). Vanavond stonden alleen maar sprints op de planning en ik ben gek op sprintjes trekken. En helemaal wanneer ik andere lopers (in dit geval 2 heren) er gek mee kan maken door ze in te halen :P. Ik heb die fastpass naar Disney wel verdiend.

thanksfortheenergy_fastpass

15/15 – 30 januari

Echt zo brak als een kanarie door een gezellig (laat) etentje de avond ervoor dacht ik dat ik m’n vaste Grit en CX Worx combi niet zou overleven vandaag. Je wilt niet weten hoe ik er de rest van de dag bij liep maar in m’n training heb ik alles gegeven. Waarschijnlijk was dat ook het laatste beetje wat er nog in zat.

thanksfortheenergy_finish

Voor de scherpe kijker: ik had de Disney visual op mijn mobiel al eerder gemaakt maar er 31 januari in staan, daarom heb ik ‘m pas op zondag gepost ipv op zaterdag.

BONUS januari 31 januari

Omdat de halve marathon in Den Haag nu toch echt dichterbij komt, haak ik vandaag aan bij de Roadrunners die ook trainen voor de 21K. Het was pittig. Hun snelheid lag hoog, heuvels waren échte heuvels en we hadden veel zand. Niet mijn meest favo training tot nu toe maar opgeven doen we natuurlijk ook niet. Helaas wel een dikke blaar (en een moe lijf) als bonus aan overgehouden.

Je zou denken dat ik in februari een maand op mijn gat moet gaan zitten, maar de training naar de CPC in Den Haag heeft nu prio dus het wordt veel kilometers maken naar 6 maart. Maar ik zal niet alles met jullie delen ;).

Francien, ik hoop je te zien in Disney en anders meeten we op een ander te gek event van Girls Love 2 Run. Deal?

High Five,

Marloes

Thanks for the Energy

2 Comments

  1. GO Loes! Ik kom je in september graag aanmoedigen en volgend jaar wil ik ook meedoen! Alles voor Disney ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.