Fit & Fabulous

Met nog maar 7 weken te gaan, is het aftellen begonnen. Aftellen naar mijn verlof en aftellen naar het moment waar ik zo tegenop zie. De bevalling. Hoe ongelukkig ik met mezelf was in het begin, is nu (33 weken!) totaal veranderd. Ik voel me Fit & Fabulous en dit zijn de redenen waarom…

1. Bumpie workouts
Wie zegt dat actief blijven tijdens je zwangerschap niet goed is? Zoek iets waar je je goed bij voelt en het levert je zóveel op. De zaterdagochtend claim ik al een tijdje om mee te trainen met Mom in Balance. Het is zo fijn om te trainen in de buitenlucht. Ik moest leren loslaten dat hardlopen me niet lukte en bij anderen (die verder waren) wel. – Lees mijn eerste ervaring met Mom in Balance hier – En in plaats van dat het makkelijker wordt, wordt het natuurlijk zwaarder. En toch geeft het energie; het is het momentje voor mezelf, het delen van m’n ervaringen met vrouwen in dezelfde situatie en ik werk aan m’n eigen fitheid. Met m’n wekelijkse uurtje Mom In Balance, BodyPump en een dochter van 4 jaar die me wel bezig houdt, blijf ik actief en kan ik mijn werk en sociale activiteiten best goed volhouden.


2. Little miss sunshine
Ik was zelf niet echt een zonnestraal tijdens de eerste 5 maanden. Hormonen, testosteron en de vaste winterdip die ik in januari en februari ervaar, werkten daar allemaal lekker aan mee. Gelukkig kwam daar het voorjaar, de zon en betere temperaturen. Mega cliché natuurlijk maar een beetje kleur op je gezicht, af en toe een terrasje pakken plus de dikke winterjas die uit mag, waren de perfecte ingrediënten voor een zonniger humeur. Nu heb je hier zelf natuurlijk niet echt invloed op, maar al regel je een mini trip naar een zonnig oord, het is het waard!

3. Motivatie
Leuk zo’n bikini seizoen in aantocht, toch? Het kan je ontzettend demotiveren en je slechter doen voelen (I’ve been there) of het geeft je de kracht en energie om er straks weer knoert hard tegenaan te gaan. Misschien komt het door het (aftel)moment maar als ik nu al die bad-ass workouts voorbij zie komen op Instagram, blogs of in tijdschriften dan kan ik niet wachten! Ik sla ze op en bewaar ze voor straks, als ik hersteld ben. Waarschijnlijk is het bikini seizoen dan allang voorbij, maar toch… 😉 Wat dacht je van deze powermom? Likey.

4. Complimenten
De weken gaan gewoon voorbij. Soms snel, soms te langzaam. Ik vul m’n dagen anders in, neem meer rust en kies heel bewust wel of niet voor bepaalde (sociale) activiteiten. Soms zoek in m’n grenzen juist heel erg op en kom ik er te laat achter dat ik iets beter niet had kunnen doen. Laatst zei een collega tegen me dat ze me nog geen enkele keer had horen klagen. Iemand anders vertelde me dat ze het knap vond dat ik het tijdens een feestavond zo lang had volgehouden en sommige mensen vinden het knap dat ik nog sport. Ik wuif deze eigenlijk hele mooie complimenten makkelijk weg. Zonde! Neem ze aan, bedank ze ervoor en besef dat het ook totaal anders kan. Wees trots op jezelf.
5. Let it go
De ene zegt dat je een bescheiden buik hebt terwijl een ander met een OMG!reageert dat je buik zo enorm is. Een beetje ongemakkelijk vond ik het. Mijn tweede zwangerschap  is sowieso heel anders en je buik zit er gewoon. Klaar. Iedereen is anders, iedere zwangerschap is anders en nu ben ik op het punt dat ik over iets anders begin of gewoon reageer dat het goed is zoals het groeit, of zoiets :-). Ik ben er trots op, hoe dan ook. Hoe reageer jij of zou jij reageren?
6. New stuff
Eerst kon ik nog prima investeren in zwangerschapskleding en baalde ik van al het toffe spul in de etalage dat ik toch niet zou passen. Wel of geen bikini kopen en welke maat dan? Met het einde in zicht, ben ik alvast aan het shoppen voor als ik straks bevallen ben. Vriendlief moet er hard om lachen als er weer een pakketje binnen komt. Misschien wel een risico, maar ik word er blij van. Zie het als motivatie én als cadeautje voor jezelf. It works for me!

Natuurlijk heb ik momenten dat ik sta te puffen, te zweten en ik het zwaar heb. Het ‘grote’ moment dat dichterbij komt, is nog steeds een angstig moment en wil ik niet teveel over nadenken. Vooral omdat ik nu weet hoe het ‘werkt’. Maar tot die tijd probeer ik een zwangere power vrouw te zijn en dit ook uit te stralen. Fat… uhh Fit & Fabulous dus :D.

High Five,

Marloes

Thanks for the Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.